Одржана манифестација „Ћирилично писмо и гусле, симбол српског идентитета“

04.10.2020.

Манифестација „Ћирилично писмо и гусле, симбол српског идентитета“ одржана је данас код Ћуприје на Дрини у организацији Гусларског друштва „Раде Јамина“ из Вишеграда.

Предсједник Гусларског друштва Дарко Лечић рекао је да се овом манифестацијом наставља континуитет његовања српске традиције, обичаја, ћириличног писма и древног српског инструмента гусала.

„Имали смо двадесетак учесника, много мање него претходних година због актуелне ситуације са вирусом корона, али се надамо да ће у блиској будућности све наше манифестације бити организоване у пуном капацитету“, додао је Лечић.

Члан Мушке изворне пјевачке групе „Свети Ђорђе“ из Новог Горажда Радош Дрекаловић изразио је задовољство учешћем на овој манифестацији у Вишеграду, гдје се, како је рекао, увијек лијепо друже, пјевају и чувају српску традицију.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да општина настоји, што ће и наставити, да помогне све манифестације културног садржаја у овој локалној заједници, али да су ове године ускраћени за доста њих због епидемиолошке ситуације.

Манифестација је одржана под покровитељством Министарства културе и информисања Србије и општине Вишеград.

СРНА