Одржана фолклорна радионица у Андрићграду

18.08.2022.

У Андрићграду је данас одржана фолклорна радионица за учеснике Међународног дјечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“ који долазе из Грчке, Мађарске, Србије, Чешке и домаћине из Вишеграда.

Предсједник вишеградског Културно-умјетничког друштва „Краљ Петар Први Ујединитељ“ Чедомир Гузина рекао је да је радионица посвећена представљању игара земаља из којих долазе учесници.

„Употпуњујемо туристичку понуду Вишеграда, а дјеца су у прилици да понесу најљепше утиске из нашег града, истакао је Гузина.

Члан Организационог одбора фестивала „Лицидерско срце“ Ивана Цветковић рекла је да се значај радионице оглед у размјени знања и искустава, и склапању нових пријатељстава.

Вишеград ће данас бити домаћин Међународног дјечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“, који ће окупити 1.000 учесника из 11 земаља.

Фестивал почиње у 19.00 часова на Тргу Николе Тесле у Андрићграду, а претходиће му свечани дефиле учесника који ће ићи од Моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра до Андрићграда.

Пријем за учеснике фестивала биће у 17.30 часова у Градској кући у Андрићграду.

Фестивал организује Удружење грађана „Ера“ из Ужица, под покровитељством предсједника Србије, а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Туристичка организација Златибор, уз подршку Министарства културе и информисања и Министарства правде Србије.

СРНА