Одржана 12. редовна сједница СО Вишеград

04.10.2017.

 

У Вишеграду је одржана 12. редовна сједница Скупштине општине Вишеград на којој су одборници поред 11 редовних разматрали и четири додатне тачке дневног реда.

На овом засједању однорници су усвојили приједлог Одлуке о начину и условима продаје непокретности означене у својини општине Вишеград,а која се налази у насељу Гарча као и приједлог Одлуке о планирању и одобрењу за финансирање реконструкције постојећег угоститељског објекта – ресторана на Бикавцу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће у реконструкцију свадбеног салона на Бикавцу бити уложено 300 хиљада конвертибилних марака, од чега је 100 хиљада већ обезбјеђено у буџету општине, те нагласио значај оваквог једног објекта.

„Мислим да наша омладина али и сви грађани заслужују један овакав објекат“ додао је Ђуревић.

Пред одборницима се између осталог нашао и приједлог Одлуке о измјени Одлуке о планирању и одобрењу начина за финансирање реконструкције главне вишеградске улице са свим споредним улицама.

Начелник Ђуревић је истакао да за реконструкцију једног дијела Улице Друге Подрињске бригаде није завршен главни пројекат па је за сада овај дио улице изузет али ће се радити реконструкција Улице Краља Петра првог са свим споредним.

На 12. редовном засједању СО одборници су између осталог усвојили и годишњи програм рада за 2017/2018. годину и финансијски план ЈУ за предшколско васпитање и образовање „Невен“ као и приједлог одлуке о репрограму доспјелог дуга за станове у наасељу Гарча.

Пред одборницима СО Вишеград овај пут су се нашле и информације о стању електроенергетских објеката на територији општине као и о остваривању права из области борачко-инвалидске заштите.

Радио Вишеград