Одржан свечани програм поводом крсне славе општине

20.09.2017.

Поводом крсне славе општине Вишеград – Мале Госпојине, вечерас је у Дому културе одржан свечани програм у којем су наступили ученици основне и средње школе, дјеца из вртића и чланови локалних културно-умјетничких друштава.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се овогодишња крсна слава обиљежава у лијепом Вишеграду, који снажним корацима иде напријед, оснажује своју привреду, обнавља и гради нову инфраструктуру, добија нове садржаје и постаје мјесто бољег, квалитетнијег и угоднијег живота.

„Вриједно и одговорно радимо на остварењу нашег циља, да Вишеград иде напријед. На том путу сви морамо дати свој пуни допринос, да би у атмосфери заједништва, слоге и једнакости остварили будућност каквој се сви надамо“, истакао је Ђуревић.

Замјеник градоначелника Сомбора Антоније Ратковић рекао је да је први пут у Вишеграду и да ту види почетак сарадње не само на културном, него и на економском плану. „Очекујем представнике општине Вишеград на обиљежавању Дана града Сомбора“, додао је Ратковић.

Одборник Скупштине града Зрењанина Ненад Јоксимовић рекао је да су Зрењанин и Вишеград повезале историјске околности, напомињући да је велики број људи из Вишеграда доселио у Банат.

Он је додао да је сарадња општине Вишеград и града Зрењанина на обострано задовољство.

Генерални конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић рекао је да Србија показује своју приврженост Републици Српској на различите начине.

„Генерални конзулат обновио је Спомен-костурницу у Вардишту код Вишеграда, а правићемо још заједничких пројеката у наредном периоду“, навео је Николић.

Славске свечаности биће настављене сутра светом архијерејском литургијом у Храму Рођења Пресвете Богородице у 9.00 часова, након чега ће бити литија од Храма до зграде општине у Андрићграду.

Славски обред обавиће се у згради општине у 12.00 часова, а у 20.00 часова најављена је позоришна представа „Тврдица“ у извођењу аматерског позоришта из Горњег Милановца.

СРНА