Одржан Стручни колегијум начелника

09.12.2016.

У кабинету начелника одржан је Стручни колегијум начелника коме су присуствовали начелници одјељења и стручни сарадници општинске управе.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се на састанку говорило о почетим пројектима саобраћајнице Гарча, пута Вишеград – Сасе и водовода Прелово – Клашник.

„Стручни сарадници општине из Одјељења за урбанизам изнијели су на састанку да недостају локацијски услови за саобраћајницу пута на Гарчи, те да је потребно урадити легализацију, а да ће Комисија утврдити квалитет изведених радова“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да је формирано 13 комисија за рјешавање проблема око започетих пројеката.

Ђуревић каже да ће тим из општине обићи и започете радове око расвјете у Душчу, у близини Новог моста и у Вардишту.

„На састанку смо договорили и одласке у сусједне општине са циљем упознавања и рада пољопривредних задруга, како би и општина Вишеград направила задругу за становнике овог подручја“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да се расправљало и о могућим локацијама за бисту Мехмед – паше Соколовића, која је поклон српског бизнисмена Слободана Павловића.

„У плану је израда социјалне карте коју ће урадити општина у сарадњи са Центром за социјални рад“, каже Ђуревић.

Он додаје да је направљен план пријема за новогодишње празнике, те да су достављени извјештаји о раду за запослене раднике општине, који ће водити евиденцију о томе шта су и колико урадили.