Одржан састанак Одбора за здравље општине Вишеград

03.07.2018.

У Вишеграду је данас одржан први конститутивни састанак Одбора за здравље ове општине у циљу подизања нивоа здравствене заштите на добробит свих становника, рекао је предсједник одбора доктор Горан Лончаревић.

„Иницијативу за формирање одбора покренула је Скупштина општине Вишеград на челу са начелником Младеном Ђуревићем“, навео је Лончаревић, те подсјетио да је његов рад законски омогућен 2015.године у измјенама и допунама закона о здравственом осигурању, те у Скупштинским одлукама из исте године.

Према његовим ријечима, одбор чине представници пензионера, образовних установа, Дома здравља, Синдиката, предузећа „ ХЕ на Дрини“ и представник одборника СО Вишеград.

„ Грађани преко својих представника у одбору могу да делегирају одређене проблеме и рјешења, и да практично учествују у креирању и поправљању здравствене заштите у нашој општини“, истакао је Лончаревић.

Директор Дома Здравља у Вишеграду  Снежана Ђуровић истиче да је покретање иницијативе за рад Одбора за здравље потребно сваком директору јавне здравствене установе на нивоу било које општине, те додала да се нада доброј и успјешној сарадњи.

„ Следеће године, када се буде правио нови план и програм за 2019.годину, ја ћу имати потпуну подршку одбора са конструктивним предлозима које ћемо изнети на Скупштини општине и надам се да ћемо бар 70 одсто планова остварити за ту годину“, навела је Ђуровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић казао је да је рад овог одбора прилика да се за многе проблеме налазе рјешења, дају иницијативе, које ће, како је рекао, помоћи не само вишеградском Дому здравља, него и свим становницима ове локалне заједнице.

Радио Вишеград