Одржан родбински састанак у Дому за лица са инвалидитетом

10.06.2017.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду, који збрињава женска лица ометена у развоју, данас је организовао родбински састанак на којем су кориснице извеле пригодан културно-умјетнички програм за родитеље и представнике центара за социјални рад из цијеле БиХ.

„Ово је за нас значајан дан, посебно за наше кориснице, које су остављене од свих и радују се сваком сусрету. Ми, који радимо у овој установи, покушавамо да надомјестимо пажњу која им недостаје од њихових породица“, рекао је директор ове установе Зоран Васиљевић.

Он је додао да запослени помажу корисницама да кроз радну окупацију буду оспособљене за рад.

„Сарадњу имамо са 47 центара за социјални рад из цијеле БиХ“, рекао је Васиљевић, те указао на проблем наплате потраживања, која тренутно износе око 800.000 КМ, што отежава редовно пословање.

Он је истакао да је ова установа једина у БиХ која се бави збрињавањем женских лица ометених у развоју, те да тренутно има 175 корисница.

Главна медицинска сестра Мирјана Боровчанин рекла је да су кориснице под сталним надзором 24 часа, те је похвалила сарадњу са Домом здравља Вишеград и Клиничко-болничким центром Фоча.

„Имамо 13 медицинских сестара и 18 његоватељица, а корисницима су на располагању медицински стручњаци и специјалисти из различитих области“, каже Боровчанинова.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је директору и свим запосленим радницима, који улажу труд и рад да би постигли овако добре резултате.

Он је додао да ће општина помагати и у наредном периоду ову установу да би се кориснице осјећале што боље.

Корисник Зора Антуновић каже да је задовољна бригом и смјештајем у Дому, да јој је ту лијепо и да има много другарица.

СРНА