Одржан Први фестивал занатског пива

12.10.2019.

У Вишеграду је вечерас отворен Први Фестивал занатског пива који је окупио излагаче из БиХ и велики број посјетилаца – љубитеља пива.

Један од организатора фестивала Срђан Обрадовић рекао је да је представљено више од 20 врста пива.

Он је навео да фестивал употпуњује туристичку понуда Вишеграда и да има и еколошки карактер, јер указује на значај заштите животне средине.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да га радује јер је велики број Вишеграђана и туриста дошао да подржи фестивал домаћег пива.

„Чланови жирија су дошли из њемачке покрајине Баварска која је позната по произодњи пива“, рекао је Ђуревић, који се нада да ће овај фестивал постати традиционалан.

По оцјени жирија, прво мјесто по квалитету пива припало је екипи „Мастеркрафт“ пиваре из Бањалуке, друго занатској пивари „Бирократа“ са Пала, а треће пивари „Горштак“ из Бањалуке.

Љубомир Марић из „Мастеркрафт“ пиваре из Бањалуке рекао је да је организација фестивала сјајна, те да је задовољан реакцијама људи на њихово пиво, које како каже, има тајни додатак.

Члан жирија Јорг Футерер рекао је да су пива била квалитетна.

Организатор фестивала је Удружење грађана „Еко зона“ из Вишеграда, а покровитељ општина, уз остале спонзоре са подручја ове локалне заједнице.

СРНА