Одржан инфо-дан за иновативне почетнике у послу

22.09.2020.

У Вишеграду је данас одржан инфо-дан о акцелератор програму за иновативне почетнике у послу којем су присуствовали кандидати из пет општина учесника овог програма – Рудо, Ново Горажде, Чајниче, Рогатица и Вишеград.

Представник Развојне агенције Републике Српске Марко Какућа рекао је да овај програм представља подршку иновативним почетницима у послу који употребом нових технологија, знања и креативности могу лакше да пронађу тржиште за своје производе и услуге.

„Јавни позив је отворен до 28. септембра, након чега се врши административна провјера пословних идеја. Затим, 5. октобра кандидати ће презентовати пословне идеје, да би након тога услиједио циклус обука и менторске подршке“, навео је Какућа.

Он је додао да ће половином децембра сви кандидати који успјешно заврше комплетан процес пред комисијом представити пословне идеје.

Развојна агенција Републике Српске је пилот-програме прво реализовала у Бањалуци и Приједору, након тога самостално су организовани у Билећи, Источном Сарајеву и на Палама, а тренутно се спроводе у Бијељини и Угљевику, те у пет општина Горњодринске регије.

СРНА