Одржан фестивал фолклора „Лицидерско срце“

17.08.2019.

У Андрићграду је данас одржан Међународни фестивал фолклора „Лицидерско срце“ који је окупио учеснике из Њемачке, Чешке, Украјине, Грузије и Републике Српске.

Фестивалу је претходио свечани дефиле улицама Вишеграда и пријем учесника у општини.

Фестивалу је присуствовао и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који је рекао да је веома значајно да се Српска, односно општина Вишеград, презентује као туристичка дестинација са свим потенцијалима које има.

„Овај фестивал се по осми пут одржава у Вишеграду, а подршку овој манифестацији даје и Представништво Републике Српске у Србији“, рекао је Клокић новинарима.

Он је истакао да се са ове манифестације шаље порука да дјеца треба да се друже, шире познанства, размјењују контакте, буду амбасадори Српске у свијету и преносе лијепе успомене из Републике Српске и Србије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је велики значај фестивала за општину и читаву Републику Српску и регију.

„Ова манифестација промовише, не само културу, него и туризам и туристичке потенцијале наше општине“, истакао је Ђуревић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је овај фестивал у функцији промоције односа Републике Српске и Србије и да је значајан за очување националног идентитета, културе, традиције и обичаја.

Он је истакао да фестивал шири љубав и промовише сарадњу.

Фестивал „Лицидерско срце“ трајаће до понедјељка, 19. августа, а одржава се у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

Организатор Фестивала је Удружење грађана „Ера“, а суорганизатори су град Ужице, Туристичка организација Златибор и Представништво Републике Српске у Србији, чијим се залагањем та манифестација годинама одржава и у Андрићграду и Вишеграду.

СРНА