Одржан фестивал електронске музике „Дрина вајбс“

25.08.2019.

Фестивал електронске музике „Дрина вајбс“, који је трајао два дана у Вишеграду, завршен је синоћ, а посјетиоци су имали прилику да уживају у богатом и занимљивом музичком програму уз визуелни спектакл.

Члан организационог тима фестивала Марко Миличевић рекао је да је овогодишњи „Дрина вајбс“ оправдао сва очекивања организатора и уложени труд сваког појединца који је био дио организације.

„Фестивал је ове године имао проширену понуду, укључујући еколошку панел дискусију о очувању ријеке Дрине и заштити животне средине“, истакао је Милићевић.

Он је навео да сви из организационог тима једва чекају поновно дружење сљедеће године.

Члан организационог тима Никола Мирковић рекао је да је уложен огроман рад и енергија свих људи који су организовали фестивал и да су сви планови зацртани неколико мјесеци уочи манифестације остварени.

„Презадовољни смо начином на који смо представили идеју да сачувамо ријеку Дрину. Извођачи су премашили сва наша очекивања, много доброг звука различитих жанрова, а наредне године ћемо проширити понуду што се тиче извођача и понуде Вишеграда.“, навео је Мирковић.

Он је додао да је један од циљева фестивала то да млада особа може спровести своје идеје у дјело заједничким снагама, како би се направио модел којим млади људи требају да наставе.

„Жељели смо и да пуним капацитетом искористимо потенцијал ријеке Дрине и мост на маркетиншком плану, а овим фестивалом смо покушали да људе који дођу све то да виде и да задржимо“, сматра Мирковић.

Првог дана фестивала испод првог лука ћуприје наступали су Александар Бојовић, Немања Алексић и Лука Вуковић Лукави, а уочи одржавања ове манифестације организована је еко панел дискусија о загађености ријека и заштити животне средине.

Другог дана фестивала публика је уживала на броду Дрином уз наступе ди џејева „Бобија“, „Чу Сола“ и Луке Вуковића Лукавог, док су увече на ћуприји наступали ди џеј „Боби“, „Чу Соло“ „031 рипаблик“ и главна звијезда фестивала Данијел Чехранов.

Организатор фестивала је општина Вишеград, уз подршку предузећа „Хидроелектране на Дрини“, хотела „Вишеград“, те вишеградске туристичке организације.