Одобрено кредитно задужење општине од 4.5 милиона КМ

17.01.2024.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су Приједлог одлуке о дугорочном кредитном задужењу од 4,5 милиона КМ, планираних за капиталне инвестиције, највише за путеве.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је новинарима рекао је да је предвиђено да 2,5 милиона буде уложено у реконструкцију и асфалтирање локалних некатегорисаних путева, а 1,5 милиона КМ у изградњу и реконструкцију јавне расвјете, а пола милиона за уређење пословно-индустријске зоне и инфраструктурне радове у Узамници ради привлачења инвеститора.

Он је додао да је рок отплате кредита 120 мјесеци са грејс периодом од 12 мјесеци.

Предсједник Скупштине општине Српко Баранац рекао је да ће се овим улагањима ријешити проблеми путне инфраструктуре, а планирано је асфалтирање до 25 километара локалних путева.

„Ако узмемо у обзир да је у протеклих 20 година асфалтирано тек пет километара путева на подручју Вишеграда, онда знамо о каквом се значајном капиталном пројекту ради“, појаснио је Баранац.

Након истека мандата и пензионисања бившег директора Мирјане Баранац у Културном центру „Иво Андрић“ за вршиоца дужности директора именована је Јелена Ђурић.

СРНА