Одиграна представа за малишане из обданишта „Невен“

19.04.2022.

Поводом васкршњих празника, за малишане обданишта „Невен“ данас је одржана тематска представа „Васкршњи зека“, у извођењу драмских умјетника из Бањалуке.

Сарадник за васпитно-образовни рад обданишта „Невен“ Сања Кујунџић Тасић рекла је да су послије дужег времена отворили врата установе за све добронамјерне госте и пријатеље, а данас су за пет група дјечака и дјевојчица, поводом предстојећих празника, организовали позоришну представу.

„Трудимо се да на разне начине дјецу упознамо са позориштем, било оваквим посјетама или представама наших васпитача јер тиме подстичемо дјецу на размишљање, дијалог и стварање“, прецирала је Тасићева.

Према ријечима дјечијег аниматора Бобана Ратковића „Фазонка“, интеракција са малишанима је изванредна.

„Представа је одрађена више него успјешно, било је пуно смијеха што је пробудило празнични дух и учинило да сви с радошћу дочекујемо Васкрс“, рекао је Ратковић.

Дјевојчица Дуња Бојић није скривала одушевљење истакавши да једва чека да „Фазонка“ види поново.

Њен другар Павле Обрадовић пожелио је исто, нагласивши да је представа веома смијешна и да га је усрећила.

Поводом васкршњих празника дјеца обданишта „Невен“ у четвртак, 20. априла, ће присуствовати дијелу Литургије у Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега ће у дворишту ове предшколске установе заједно са својим васпитачима бојити васкршња јаја.

СРНА