Одиграна представа о безбједности саобраћаја

15.09.2017.

У обданишту „Невен“ у Вишеграду у оквиру активности едукације дјеце у саобраћају одиграна је представа „Три прасета у саобраћају“.

Представу су за полазнике обданишта „Невен“ поводом почетка нове школске године извели васпитачи предшколске установе „Наше дете“ из Шапца.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је Срни да су колеге васпитачи из Шапца осмислили како да на занимљив начин најмлађе упознају о теми безбједности у саобраћају.

„Ово је један од најљепших почетака нове школске године, јер нам је ово већ друга позоришна представа“, навела је Митровићева.

Директор предшколске установе „Наше дете“ из Шапца Сандра Мићић истакла је да ова установа обиљежава 130 година, а да је представа настала као резултат обуке васпитача на семинару Агенције за безбједност саобраћаја Србије.

„Представа је интерактивна, веома је занимљива, приступачна деци, зато што су у њој њима добро познати Црвенкапа, Вук, Бака и други омиљени ликови. Они су се ускладили у овој причи и на један спонтан начин децу уче правилном понашању у саобраћају“, истакла је Мићићева.

Секретар Ауто-мото друштва /АМД/ Вишеград Радован Липовац рекао је да ово друштво учествује у оваквим акцијама и најавио активности и у основној и средњој школи.

СРНА