Одборници разматрали годишњи програм рада јавних установа за 2024. годину

21.02.2024.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас годишњи програм рада и финансијски план за 2024. годину јавних установа Рехабилитациони центра „Вилина влас“, Дом здравља Вишеград, Центар за социјални рад и Градске галерије Вишеград, док план Туристичке организације Вишеград није усвојен.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су донијели одлуку о продаји непокретности, познатије као зграде Гранита, ради привлачења нових инвеститора.

„Усвојили смо поједине финансијске планове за 2024. годину установа и предузећа. Неки од њих нису били на дневном реду из разлога што је комисија повукла одређене програме и планове јер нису били усклађени са буџетом општине Вишеград, а наћи ће се на једној од сљедећех сједница“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да су одборници дали подршку одређеним установама и похвалили Рехабилитациони центар „Вилина влас“, гдје су у својим плановима предвидјели значајна улагања, што ће унаприједити туристичку понуду Вишеграда.

„Радујемо се завршетку четвртог спрата у овој бањи и новим капацитетима, што ће побољшати квалитет понуде, а биће и значајан финансијски ефекат. Подршку смо дали Центру за социјални рад и Градској галерији Вишеград. Туристичка организација Вишеград није добила подршку, јер мислимо да Вишеград као град туризма заслужује бољи програм, боље манифестације“, истакао је Баранац.

Он је напоменуо да су одборници разматрали план пословања привредног друштва „Андрићев конак“.

СРНА