Од почетка године без саобраћајки са смртним исходом

28.07.2023.

На путевим на подручју општине Вишеград у првих пола година није забиљежена саобраћајна несрећа са смртним исходом, што је сврстава у најбезбједније у Републици Српској, будући да је погранично мјесто и у љетном периоду оптерећено великим бројем возила, рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић.

Костовић је навео да су у Вишеграду постављени принудни успоривачи брзине, унапријеђена је хоризонтална и вертикална сигнализација, а вршене су измјене правилника о безбједности саобраћаја.

„Вишеград посједује савремени систем видео-надзора, сервере који раде на принципу вјештачке интелигенције у који се може интегрисати 120 најмодернијих камера. Надам се да ћемо имати разумијевања за проширење и обнову видео-надзора јавних површина с циљем повољног стања безбједности општине Вишеград“, рекао је Костовић након састанка са руководством општине.

Он је додао да се разговарало и о недостатку паркинга и обиљежавању паркинг-простора за становништво и лица са инвалидитетом, те да су донијете смјернице које ће ићи даље у процедуру.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да је безбједност на завидном нивоу, али да сада, имајући у виду прилив туриста, имају све већи проблем са паркингом, тако да ће то морати рјешавати у наредном периоду.

Он је похвалио рад Форума и Савјета за безбједност ове локалне заједнице, истичући да општина Вишеград издваја значајна средства за проширење видео-надзора.

СРНА