Од љета нови туристички садржаји – возић и жичара

10.04.2018.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је Срни да та општина спремно дочекује нове туристе и нагласио да ће од овог љета туристички садржај употпунити возић и жичара „зип лајн“, која ће се од мјеста Видиковац спуштати изнад ријеке Дрине непосредно уз комплекс Андрићграда у дужини од око 450 метара.

Ђуревић је истакао да општина Вишеград издваја знатна новчана средства за побољшање туристичке понуде, те навео да је локална скупштина недавно усвојила одлуке о давању у закуп земљишта за постављање жичаре и о давању дозволе за туристички возић.

„То су двије значајне понуде које ће сигурно повећати број туриста и побољшати туристичку понуду наше општине“, истакао је Ђуревић.

Он је подсјетио да је прошле године Вишеград посјетило између 250.000 и 300.000 туриста и изразио наду да ће ове године тај број бити много већи.

„Општина и Туристичка организација Вишеград спремно дочекују нове туристе“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је за Вишеград туризам једна од најбитнијих грана за развој, те додао да ће бити настављено проширивање туристичке понуде.

Ђуревић је најавио и да ће Туристичка организација Вишеград добити нове просторије у центру града.

Ђуревић је додао да су припреме за туристичку сезону почеле и у Андрићграду и да је разговарано о манифестацијама које ће бити организоване у љетним данима, међу којима су „Видовданске свечаности“, Сајам књига, „Скокови са ћуприје“, „Дринска регата“.

СРНА