Од фабрике обуће „Бема“ 184 пара папуча за кориснице Дома

12.05.2020.

Фабрика обуће „Бема“ из Бањалуке је посредством начелника општине Вишеград Младена Ђуревића и директора „ХЕ на Дрини“ Недељка Перишића, донирала је 184 пара папуча за све кориснице Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Директор вишеградског Дома за лица са инвалидитетом Зоран Васиљевић рекао је да је ово значајна донација и захвалио „Беми“ и техничком директору те фирме Маринку Умичевићу.

„Ова донација је посебно значајна због тешке тренутке финансијске ситуације која је изазвана појавом вируса корона. Хвала и начелнику Ђуревићу и директору Перишићу, са којима имамо добру сарадњу“, рекао је Васиљевић новинарима.

Он је истакао да је општина Вишеград овој установи, у замјену за земљиште, додијелила двије куће које ће бити од велике корсти за реализацију пројекта „Становање уз подршку“.

„Реализацијом тог пројекта створићемо услове за квалитетније пружање услуга наших корисница, а самим тим и за квалитетнији живот овдје у установи. На тај начин ћемо бити први у Републици Српској који ће реализовати овај пројекат“, рекао је Васиљевић.

Ђуревић захвалио је Умичевићу који је у тешким временима организовао овако значајну донацију за ову установу.

„Перишић и ја смо личним средствима обезбиједили 184 пиџаме за кориснице Дома. Вјерујем да ће и остали наћи времена и могућности да посјете ову установу и да донирају средства или опрему која је неопходна“, рекао је Ђуревић.

Перишић је рекао да је допринос „Беме“ изузетан, те да га је Умичевић, због новонастале ситуације у вези са вирусом корона, замолио да присуствује додјели ове донације.

Он је рекао да предузеће „ХЕ на Дрини“ и Дом за лица са инвалидитетом имају добру сарадњу.

„Желим да похвалим директора Дома и све запослене за диван амбијент у којем кориснице бораве. Ми ћемо и у наредном периоду помоћи да се активности које су планиране обављају без проблема“, рекао је Перишић.

У Дому за лица са инвалидитетом смјештене су кориснице из цијеле БиХ.

СРНА