Очекује се повећан број туриста

03.02.2017.

Директор Туристичке организације Вишеграда Оливера Тодоровић изјавила је Срни да у предстојећој љетној сезони очекују повећан број туриста који ће дуже боравити у Вишеграду и да локална заједница улаже напоре и чини све да тај град буде блистав и чист.

Она је истакла да је општинска Туристичка организација ове године издала нове туристичке брошуре, у којима се налази оно што Вишеград нуди.

„Посебан акценат је на ћуприји и Андрићграду, а други дио се односи на угоститељске објекте и смјештајне капацитете. Са задовољством могу да кажем да су у Вишеграду у претходне двије године отворени изузетно квалитетни и репрезентативни смјештајни капацитети, по веома приступачним цијенама“, навела је Тодоровићева.

Она је истакла да ће нове туристичке брошуре промоцију имати на предстојећем Сајму туризма у Израелу, а потом и на Сајму туризма у Београду.

Тодоровићева је рекла да ће на Сајму туризма у Београду бити потписан договор о заједничком дјеловању Регионалне туристичке организације Западне Србије и Туристичке организације Вишеграда, као и између општина Чајетина и Вишеград.

„Занимљиво је што у Вишеград не долазе туристи само у љетној сезони, већ током цијеле године. Ових дана у Вишеграду се могу видјети туристи из Мексика, Јапана, руски туристи, као и из Турске“, рекла је она.

Тодоровићева је додала да је Вишеград спреман да прими туристе, подсјећајући да се овај град издваја по добродушности и гостољубивост становништва, која је надалеко позната, те да гости имају шта да виде и доживе.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина у складу са могућностима кренула у припрему љетне туристичке сезоне.

Он је истакао да је у љетној сезони планиран и велики број манифестација, те посебно издвојио годишњицу градње Андрићграда, која се обиљежава на Видовдан.

„Планирали смо у оквиру те манифестације откривање споменика Мехмед паше Соколовића, који смо добили на поклон од Слободана Павловића“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да ће манифестација „Вишеградска стаза“ добити нови сјај, те да су о томе разговарали са књижевником Душаном Ковачевићем и режисером Емиром Кустурицом.

Ђуревић је додао да власници апартмана и других смјештајних капацитета и угоститељи ужурбано раде и припремају своје објекте, што говори да сви очекују добру љетну сезону, а да је Вишеград постао познат као лијепа дестинација не само у региону, већ у цијелом свијету.

СРНА