Обнављају се фасаде

21.12.2017.

У Вишеграду су у току радови на уређењу двије стамбене зграде у главној вишеградској Улици краља Петра Првог, у оквиру пројекта суфинансирања обнове фасада за који је општина издвојила 110.000 КМ.

Пројекат предвиђа заједничко улагање општине и заједнице етажних власника у обнову фасада, а рок за извођење радова је 1. мај наредне године.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је Срни да ће четири зграде бити уређене ове године, те да је на јавном позиву, који је објављен у септембру, услов за суфинасирање испунило укупно 12 стамбених објеката.

„За радове на визуелном изгледу и повећању функционалности објекта општина издваја 40 одсто, а заједница етажних власника 60 одсто средстава. На исти начин се финансира и замјена столарије и свјетларника, као и израда термичке фасаде“, рекао је Ђукановић.

Он је додао да радове на објектима са оштећењима која могу да угрозе безбједност пјешака – дотрајале стрехе, олуке и фасаде општина суфинансира са 70 одсто, а заједница етажних власника са 30 одсто средстава.

Радови се тренутно изводе у зградама „Угаоница“ и „Гвожђара“, а предсједник Заједнице етажних власника „Угаонице“ Жељко Шимшић изражава задовољство што општина на овакав начин учествује у овом пројекту.

„Санација фасаде завршена је на једној страни зграде и очекујемо да ће убрзо бити завршен комплетан посао“, рекао је Шимшић, додајући да је у склопу овог пројекта урађена и термоизолација зграде.

СРНА