Објављена књига „Старобродске сузе“

12.07.2018.

Издавачка кућа „Дабар“ и Српско соколско друштво „Соко“ објавили су четврту књигу о злочинима усташа над Србима 1942. године у Старом Броду и Милошевићима, под насловом „Старобродске сузе“, аутора Александра Савића.

Уредник овог издања Славко Хелета рекао је да је аутор од мноштва новинских текстова приредио још једну књигу за читање, препричавање и чување за нова покољења, јер су се доста шапатом преносили детаљи истине о овим злочинима.

„Аутор сматра да су интернет и документарни филмови значајни, али да су новински текстови, а књиге поготово, трајни биљег за наше садашње и будуће генерације, које су расуте посљедњих година широм свијета“, рекао је Хелета.

Аутор Александар Савић је у уводу књиге истакао да смо се истине бојали због мира и спокоја преосталих сродника и њихових потомака.

„И старобродске шуме и ливаде су причале. И тако наста, до тад не испричана, поема Стари Брод и Милошевићи. Наста и више неће нестати, већ ће се вјечно причати и казивати. На обали ријеке утка се крст и богомоља, дар сужњима и паћеницима. Крсташ-биљег ће вјечно причати и говорити умјесто потомака“, истакао је Савић.

СРНА