Обиљежено 28 година од убиства Срба у Јелашцима

02.08.2020.

У селу Јелашци код Вишеграда данас је служен помен за 10 цивила и једног војника који су припадници такозване Армије БиХ уочи Илиндана 1992. убили на кућном прагу, а међу којима је било и двоје дјеце.

Мјештанин села Јелашци Милан Савић рекао је новинарима да је прије 28 година у овом мјесту изгубио три члана породице, оца, мајку и стрица.

„Оно што мене као човјека боли је то што се никад није открило ко је одговоран за овај злочин“, додао је Савић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић нада се да ће они који су починили овај злочин стати пред лице правде.

Савић је захвалио општини и предузећу „Хидроелектране на Дрини“ за помоћ у реализацији подизања спомен-обиљежја у овом селу.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић истакао је добру сарадњу са Борачком организацијом и да додао да овакви догађаји не смију бити заборављени.

Муслиманске снаге су прије 28 година упале у село Јелашци, код Вишеграда, и на звјерски начин убиле српске цивиле.

На кућном прагу тада су убијени Тривун Јеличић, његова жена Мира, снаха и њена дјеца – осмогодишњи Видоје и десетогодишња Драгана.

Од муслиманског метка страдали су Славка и Драган Шушњар, који су убијени у дворишту куће и на сеоском путу.

У кући, док су припремали кафу, убијени су Миле Савић, његова супруга Петка и брат Радомир, који је тада дошао из Обреновца да помогне брату у купљењу сијена.

СРНА