Обиљежена слава Радио Вишеграда

07.04.2019.

Радио Вишеград обиљежио је данас крсну славу Благовијести.

Свечаности је присуствовао и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је рекао да општина настоји да овај медиј помогне што више, што је и доказала у претходном периоду.

„Обновљена је опрема, водили смо рачуна и о накнадама које новинари имају и вјерујем да ћемо наставити са оваквим трендом. Радио Вишеград постаје препознатљив, не само у нашој општини, него и у цијелом свијету, с обзиром да од прошле године може да се прати преко интернета“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је додао да је постојање овог медија врло значајно за локалну заједницу, будући да су све информације које пласирају благовремене, поуздане и тачне, а то је оно што Вишеграђани очекују и што им је потребно.

Директор Радио Вишеграда Љубинка Васиљевић рекла је да су из општинског буџета и захваљујући начелнику општине, одобрена средства за набавку опреме за студио и да су на тај начин побољшани услови рада, као и квалитет емитовања.

„Радио Вишеград може да се слуша и преко сајта општине Вишеград, а план нам је да у будућности проширимо програмску шему. Један од параметара је и анонимна и јавна анкета наших слушалаца, гдје ћемо на основу њихових приједлога и сугестија вршити анализе и побољшати програм“, рекла је Васиљевићева.

У Радио Вишеграду стално је запослено шест радника и три приправника. Овај медиј основан је 1992. године.

СРНА