Обиљежена крсна слава у манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту

17.05.2018.

У манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту у општини Вишеград данас је у присуству великог броја вјерника обиљежена крсна слава Спасовдан.

Свету литургију служио је архимандрит Јован Гардовић уз саслужење свештенства, након чега је обављен обред ломљења славског колача и лицитирање црквених барјака, уз свечану литију око храма.

Домаћин храмовне славе био је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је рекао да је то велика част за њега и његове сараднике Недељка Перишића, Перу Петровића и Дарка Андрића.

„Ми смо одлучили да ове године будемо домаћини крсне славе манастира у Вардишту, јер монахиње заслужују нашу помоћ“, рекао Ђуревић.

Он је навео да општина Вишеград помаже све вјерске објекте и да ће тако бити и у наредном периоду.

Игуманија манастира Јефимија Стјепић рекла је да је крсна слава прослављена у присуству великог броја вјерника који су дошли са свих страна.

„Ове године нам је посебна част да се за кума манастирске славе јавио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић са својим сарадницима, на чему им неизмјерно захваљујемо“, истакла је игуманија Јефимија.

Игуманија је рекла да су ове године урађене стазе до манастира, а наредне године очекују да ће бити урађена фасада.

Црква Вазнесења Господњег грађена је од 1991. до 1996. године. Храм је освештао Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај 21. јула 1996. године. Исте године је основана вардишка парохија, издвајањем из добрунске парохије. Манастир је настањен монахињама од августа 2007. године.

СРНА