Обиљежена крсна слава општине

21.09.2023.

Општина Вишеград обиљежила је крсну славу – Малу Госпојину, а тим поводом Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански служио је литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице, након чега је услиједила литија у којој је учествовао велики број грађана.

Митрополит дабробосански Хризостом одржао је традиционалну бесједу у част рођења Богородице, истичући да је њеним рођењем утјеху добило цијело човјечанство, јер је добило и родитељку Спаситеља свијета.

Честитајући крсну славу града начелнику и свим Вишеграђанима, митрополит је поручио да је потребно истрајати у свим врлинама на путу развоја Вишеграда и свему ономе што је свето и честито.

„Мјерило једног града су људи, а Вишеград у којем је привилегија живјети, нека буде град срећних људи“, поручио је Хризостом.

Обред ломљења славског колача обавили су митрополит и локално свештенство у присуству запослених у општинској управи и великог броја гостију.

Начелник општине Младен Ђуревић захвалио је свима који су учествовали у прослави Мале Госпојине – славе града.

Он је рекао да су за наредни период најављени велики пројекти.

„Очекује нас организација Међуопштинских омладинских спортских игара у 2025. години, гдје нас очекује реконструкција и изградња нових спортских објеката, а издвојена су и средства за реконструкцију водоводне и канализационе мреже“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да су потписани уговори за реконструкцију моста у Добруну и за изградњу котловница на Бикавцу и у ужем дијелу града, додајући да је покренута економска студија оправданости за комплетну замјену ЛЕД расвјете.

„Наредне године ући ћемо у реконструкцију комплетног објекта обданишта `Невен`“, рекао је Ђуревић новинарима.

Обиљежавању крсне славе присуствовали су представници братских и сусједних општина.

У оквиру славских свечаности начелник општине уприличио је пријем за пензионисане раднике општинске управе.

На свечаној академији синоћ у Дому културе додијељене су повеље заслужним појединцима.

СРНА