Обиљежена крсна слава манастира Добрун

28.08.2019.

Манастир Добрун код Вишеграда обиљежио је данас крсну славу Успење Пресвете Богородице – Велику Госпојину у присуству бројних вјерника.

Литургију је служило братство манастира Добрун уз саслужење свештенства Црквене општине Вишеград, а након литургије литија је прошла око цркве.

Након ломљења славског колача, свештеник Милосав Видаковић је у краткој бесједи позвао све вјернике да се моле Богу и Пресветој Богородици – заштитници Храма и српског народа.

„Кроз вијекове ово мјесто је било духовни центар за источну Босну и западну Србију. Нека Господ Бог и Пресвета Богородица дају српском народу слогу и умножење“, поручио је свештеник Видаковић.

Домаћин славе Дарко Југовић из Вишеграда рекао је да му је припала велика част и задовољство да кумује манастирској слави.

„Велика ми је част и задовољство да помогнем на овај начин спасењу своје душе, моје породице и свих присутних људи. Потребно је да се боримо на путу Христовом учествујући на оваквом догађају“, навео је Југовић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је свима који прослављају данашњи празник, уз жељу да га прославе у миру и весељу и у што већем броју.

„Ово су мјеста која требају да нас спајају. Општина Вишеград је увијек уз Цркву и трудимо се да помогнемо све вјерске објекте на територији општине у складу са могућностима“, рекао је Ђуревић.

Након литургије и литије, припремљена је славска трпеза.

СРНА