Обиљежена крсна слава друштва „Соко“

12.05.2018.

Српско соколско друштво „Соко“ Добрун обиљежило је данас крсну славу Светог Василија Острошког.

Обред ломљења славског колача обавио је архимандрит Јован Гардовић у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

На свечаности су додијељене награде и признања најуспјешнијим ауторима кратких прича приспјелим на трећи конкурс Друштва „Соко“ за кратку причу о теми „Крсна слава у мом завичају“.

Прво мјесто освојио је Лазар Вучићевић из Обреновца за причу под називом „Два ножа, четири колача“, друго мјесто припало је Бранку Пјевићу из Источног Сарајева за причу „Блаженица“, а треће Велибору Величковићу из Сјенице.

Предсједник Српског соколског друштва „Соко“ Славко Хелета рекао је да је ово годишњи скуп соколског друштва на коме се сумирају резултати између двије славске године.

На свечаности су наступили и чланови драмске секције Друштва „Соко“ након чега су уручене захвалнице и признања истакнутим члановима и пријатељима, као и општини Вишеград као сталном финансијеру.

Српско соколско друштво „Соко“ окупља око 200 чланова, највећим дијелом младих, а своје активности спроводи кроз седам секција у области спорта, културе и информисања, као и његовања народне традиције и духовности.

СРНА