Обиљежена крсна слава Дома здравља

14.11.2023.

Руководство и запослени у вишеградском Дому здравља данас су у присуству званица прославили крсну славу – Свете враче Козму и Дамјана, заштитнике здравствених радника.

Чин ломљења славског колача обавио је свештеник Александар Топаловић, који је вишеградским медицинарима пожелио што боље услове за рад, али и што мање посла, као и да уз Божији благослов ову установу сложно и јединствено сачувају, а посао одрже достојанственим и пуним љубави.

Директор Дома здравља Снежана Ђуровић истакла је да су здравствени радници свакодневно на услузи грађанима и покушавају, колико могу, да унаприједе здравствени систем.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је крсну славу свим здравственим радницима, пожелио им много среће и здравља, те им захвалио што су несебично на услузи суграђанима.

Српска православна црква прославља данас празник посвећен светитељима Козми и Дамјану, у народу познатим и као Свети врачи, који се сматрају заштитницима љекарске професије.

Према предању, ови светитељи су помагали и лијечили људе не тражећи заузврат ништа „ради добитка и богаћења, већ Бога ради“, због чега су у народу познати и као Свети бесребреници.

СРНА