Обиљежена крсна слава Борачке организације

08.11.2019.

Борачка организација општине Вишеград обиљежила је данас крсну славу Борачке организације Републике Српске – Митровдан, а осим славског обреда, служени су литургија и парастос за погинуле борце у Храму Пресвете Богородице, те положени вијенци на централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.
Вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима положили су представници општине Вишеград, општинске Борачке организације, делегације војних старјешина Сјенице, Зубиног Потока и Смедерева.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић честитао је свим борцима крсну славу Митровдан.

„У цркви смо данас прочитали 354 имена и презимена оних који су дали своје животе за Републике Српску. То је читав један мали град. Наша обавеза према њима је вјечна“, истакао је Савић и додао да ће Борачка организација помагати ове категорије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово веома значајан датум за све Србе јер се присјећају свих оних који су дали животе за стварање Републике Српске.

„Наша обавеза је да се сваки дан присјетимо бораца, ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца“, истакао је Ђуревић и честитао Митровдан.

Обиљежавању Митровдана у Вишеграду присуствовали су и народни посланик у Народној скупштини Републике Српске Перо Петровић, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић, као и одборници Скупштине општине Вишеград.

СРНА