Обиљежен Дан особа са инвалидитетом

03.12.2018.

Делегација општине Вишеград и представници Одбора ратних војних инвалида општинске Борачке организације посјетили су данас Спомен-собу и положили цвијеће на Централни споменик борцима Војске Републике Српске у Вишеграду поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да ће Борачка организација увијек имати подршку општине и свих установа које су у њеној надлежности.

„То су људи који су оставили дијелове свог тијела за стварање Републике Српске, а наша обавеза је да бринемо о тим категоријама и да очувамо оно што су они стварали“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске Војин Гушић сматра да је положај особа са инвалидитетом у Републици Српској лош.

„Надам се да ће Влада Републике Српске испунити наше захтјеве да основица инвалиднине која износи 500 КМ буде приближна просјечној плати у Републици Српској“, рекао је Гушић.

Према његовим ријечима, положај особа са инвалидитетом у посљедње четири године је осјетно побољшан.

„Особе које имају теже облике инвалидности имају право на бању сваке године, а радимо и на томе да буду ослобођени путарина на ауто-путевима“, рекао је Гушић.

СРНА