Обиљежен Дан Основне школе „Вук Караџић“

24.05.2017.

У Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду пригодним програмом обиљежен је Дан школе у присуству родитеља и бројних гостију.

Директор ове школе Момир Радојичић рекао је да су програм прославе припремили ученици заједно са наставницима.

„Ове године смо постигли изузетне резултате на регионалоном и републичком нивоу и поносни смо на ученике. Највећи допринос у томе су дали логистичари који су помогли ова такмичења“, истакао је Радојичић.

Он је захвалио Министарству просвјете и културе Републике Српске, Педагошком заводу, општини Вишеград, Хидроелектрани Вишеград, канцеларији ОЕБС-а у Фочи и ЛОТ тиму из Словачке.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је наставницима и ученицима Дан Школе, поручивши да ће општина наставити да помаже школи, како би дјеца имала добре услове за несметан рад.

Он је напоменуо да је општина у претходном периоду купила одређена наставна средства у подручним школама, на чему су дјеца и учитељи посебно захвални, јер им је олакшан рад.

„У наредном периоду планирамо да све подручне школе реновирамо, за шта је процедура у току“, рекао је Ђуревић.

Педагог у школи Тања Новаковић рекла је да је представљено стваралаштво и умијеће свих ученика Основне школе.

„Завјештање језику нам је водиља кроз програм, у који смо укључили све разреде. Ученици су се представили хорским пјесмама, драмским наступамом, ритмиком“, додала је Новаковићева.

Основну школу „Вук Караџић“ похађа 809 ученика.