Обданиште „Невен“ обиљежило крсну славу

19.12.2023.

Обредом ломљења славског колача у вишеградском дјечијем обданишту „Невен“, у присуству дјеце, васпитача и званица, прослављена је крсна слава те установе Свети Никола.

Директор Јавне установе за предшколско образовање и васпитање „Невен“ Данка Митровић рекла је да је ово за малишане и запослене, који чине једну велику породицу, најсвечанији дан у години.

„Сматрамо да је ово начин да се дјеца од првих година живота учврсте у вјери. То је пут спознавања властите традиције, историје, културе, религије, пут спознавања самога себе што је основ за стварање добрих људи“, истакла је Митровићева изразивши захвалност општинском руководству на несебичној подршци коју дају овој установи.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је малишанима поклоне честитајући малишанима, запосленима вртића крсну славу као и свим грађанима Вишеграда који данас славе.

„Ово је установа која заслужује пажњу не само општинске администрације већ цјелокупне заједнице, а посебно радује чињеница да је у њој из године у годину све већи број дјеце. Већ имамо нову листу чекања и ми ћемо урадити све да ње нема те да створимо услове да сва дјеца буду у обданишту“, рекао је Ђуревић.

Обиљежавању крсне славе присуствовао је и директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић.

СРНА