Обавјештење Комуналне полиције

10.02.2017.

Поштовани суграђани, обавјештавамо вас дописом да због неистинитог писања на фејсбук страници „Захвални Вишеграђани“ доводите рад Комуналне полиције у незавидан положај, а посебно рад начелника општине и да писање на поменутој страници схватите као некоректан однос појединаца према општини.

Начелник општине Младен Ђуревић се ни једном ријечју није обратио Комуналној полицији поводом прикупљања наведених потписа, а нити исту забранио. Комунална полиција је добила дојаву од грађана да се на 4-5 локација у граду налазе организатори прикупљања потписа и изашла на лице мјеста, те затекла лица са постављеним столом у Ул.Краља Петра (испред ЦМ-а). Како су сами изјавили, одобрење за привремено заузимање јавних површина нису имали, самовољно су поставили столове. Објашњено им је да прекину са прикупљањем потписа, одмах поднесу захтјев надлежном општинском Одјељењу за коришћење наведене локације и других које желе користити као и временски  период коришћења и да по добијању одобрења наставе са акцијом. Такође им је речено да су сви који су користили наведену локацију (за Нову годину, 8.март, за продају књига, АВОН козметике), а поготово Удружење жена  АСКА, које су прикупљале хуманитарне акције за дјецу са посебним потребама и слично унапријед, седам дана, најављивали коришћње исте локације, те да се не може толерисати самовољно, без одобрења, постављање столова на тој и осталим локацијама у граду.

Прекинули су акцију прикупљања потписа и предали захтјев за одобрење у општини. Одобрење су добили 09.02.2017.год. за локацију у Ул.Краља Петра и за период од 08.02. до 15.02.2017.год. Како су изјавили Комуналној полицији за више локација нису били заинтересовани иако су знали да могу добити. На фејсбук страници објављују да забрана стоји, окривљују начелника и рад Комуналне полиције. Начелник Младен Ђуревић није био апсолутно упознат са њиховим захтјевом, добијеним одобрењем за коришћење јавне површине општине Вишеград, а посебно није исту забранио о чему пишу и шаљу дезинформције у јавност.

Организатори акције су Комуналној полицији изјавили да су  задовољни добијеним одобрењем, јер је испоштован њихов захтјев и за тражену локацију, као и тражени временски период.

Молимо да лажне информације о поступању начелника општине и Комуналне полиције схватите као лош и некоректан однос појединаца (горе наведене фејсбук странице) према општини Вишеград, а посебно јер објављују текстове у којима пише “Забрана и даље траје“ иако наведено одобрење већ два дана имају код себе.

С поштовањем!

Комунална полиција општине Вишеград