О Приједлогу буџета крајем марта

16.03.2022.

Приједлог буџета општине Вишеград за 2022. годину биће разматран на сједници локалног парламента 29. марта, одлучио је данас скупштински колегијум који је ову тачку вратио на дневни ред.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је скупштинска већина, због осуде јавности и скидања Приједлога буџета са дневног реда, одмах заказала нови колегијум како би буџет вратили на дневни ред.

„Буџет је финансијски документ који је важан за функционисање Вишеграда и са тим не треба лицитирати, већ је потребно пронаћи заједничко рјешење за добробит и развој наше локалне заједнице“, истакао је Ђуревић.

Одборник СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је предложио да се сједница одржи у најкраћем могућем року, за седам дана, али да је тај приједлог одбијен и опет је беспотребно пролонгирано усвајање буџета.

„Актуелна скупштинска већина, поред свакодневног обмањивања јавности, покушава да нађе изговоре да је тачка буџета скинута са претходне сједнице Скупштине општине зато што је било много тачака. Да је то истина могли су скинути све остале, а оставити ову као најважнију тачку дневног реда, на коју Вишеград чека скоро двије године“, напоменуо је Андрић.

Према његовим ријечима, скупштинска већина покушава да нађе оправдање код народа тврдњама да је неко „сакрио“ износе у буџету, а зна се да је буџет јаван документ и да није могуће ништа сакрити.

„О свим стварима се дискутује, расправља, усваја, тако да је и тај покушај без успјеха. Очигледан је циљ да се прави што већи хаос, јер је то у интересу актуелне већине и појединаца који их предводе, како би могли за стање хаоса да криве начелника општине и СНСД“, рекао је Андрић.

Он је нагласио да је скупштинска већина главни узрок свих проблема у граду, јер нису хтјели да раде по закону од почетка и настављају да раде незаконито и нелогично за све грађане Вишеграда.

Скупштинска већина у Вишеграду повукла је 14. марта на скупштинском колегијуму са дневног реда Приједлог буџета општине за ову годину, који треба да буде разматран на сједници локалног парламента у понедјељак, 21. марта.

Скупштина општине Вишеград је 16. фебруара донијела закључак којим прихвата Нацрт буџета општине Вишеград за ову годину, након чега је Министарство финансија Републике Српске дало сагласност на Приједлог буџета у износу од 11.493.106 КМ.