Новогодишњи поклони за кориснице Дома за лица са инвалидитетом

23.12.2022.

Општинска организација Црвеног крста Вишеград у сарадњи са секцијом ове организације Средњошколског центра „Иво Андрић“ уручила је данас новогодишње поклон пакете корисницама Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Секретар Црвеног крста Вишеград Славица Марковић каже да ова организација сваке године у децембру интензивира социо-хуманитарне активности јер је то период када се обиљежава Недјеља солидарности.

„Данашњу акцију организовали су млади волонтери Црвеног крста, ученици средње школе, са жељом да пред новогодишње празнике обрадују кориснице Дома за лица са инвалидитетом“, истакла је Марковићева.

Социјални радник у овом дому Дејана Арбиња захвалила је Црвеном крсту и вишеградској средњој школи на поклонима истичући добру дугогодишњу сарадњу и значај оваквих акција за кориснице.

Професор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Бојана Шушњар која води секцију Црвеног крста у овој установи истакла је да је најважније да у дјеци проради хуманост али и да се измами осмијех на лице онима којима је помоћ потребна.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да ученици ове образовне установе увијек показују своју хуманост, те да је у току још једна акција под називом „Један слаткиш, једно дијете“ у оквиру које се прикупљају новогодишњи пакетићи за дјецу слабијег имовног стања.

СРНА