Новогодишња приредба у Дому за лица са инвалидитетом

27.12.2018.

У вишеградском Дому за лица са инвалидитетом у којем бораве особе са потешкоћама у развоју одржана је новогодишња приредба којој су, осим штићеница и запослених, присуствовали и представници општине.

Директор Дома Зоран Васиљевић рекао је да се штићенице радују и приредби, као и пакетићима који су им подијељени уочи празника.

„У посјети нам је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, којем користим прилику да захвалим за сарадњу и помоћ. Он је једини од свих начелника који се активно ангажује и интересује око пословања и помоћи нашој установи“, додао је Васиљевић.

Он је истакао да ова установа има добру сарадњу са свим Центрима за социјални рад, општинама, вишеградским Домом здравља, болницом у Фочи, те Психијатријском болницом Соколац.

„Дом корисницама може да пружи његу, заштиту, бригу, оправак, као и њихову радну окупацију“, навео је Васиљевић.

Васиљевић је изразио задовољство сарадњом са Владом Републике Српске, те истакао да без Владине помоћи, ова установа не би могла опстати.

„Влада Републике Српске је уложила више од два милиона КМ за адаптацију објеката. Захваљујући средствима Владе успјели смо да адаптирамо све објекте, да их доведемо на завидан ниво и да имамо добре услове за рад и боравак корисница“, навео је Васиљевић.

Он је рекао да Влада Републике Српске суфинансира огрев и смјештај корисница из Републике Српске.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина Вишеград и Дом за лица са инвалидитетом имају јако добру сарадњу.

„У току године имамо заједничке акције и наша обавеза је да бринемо о овим категоријама“, истакао је Ђуревић.

У Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду смјештено је 180 штићеница.

СРНА