Нови пројекти за унапређење пољопривредне производње

19.04.2023.

Координатор Организације за храну и пољопривреду УН /ФАО/ у БиХ Владо Пијуновић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић најавили су да ће у наредним данима биће објављен јавни позив за додјелу грантова вриједности од 10.000 до 50.000 КМ.

Саговорници су данас разговарали о корацима за развој пољопривреде и унапређење пољопривредне производње.

Пијуновић је рекао новинарима након састанка да је у општини Вишеград стратегија за пољопривреду и рурални развој општине у финалној фази, те да је основ за даље пројекте.

Он је навео да се разговарало и о пројекту за подршку примарне производње у области наводњавања.

„Договорили смо да би то могла бити пластеничка производња, малинарство или производња воћа гдје је планиран буџет од 20.000 КМ за подршку наводњавања“, додао је Пијуновић.

Јелена Савовић Тодоровић из Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности рекла је да су са представницима ФАО организације разговарали о даљим активностима општине Вишеград.

„На састанку је било ријечи о пројектима који ће услиједити након што општина Вишеград усвоји стратегију развоја пољопривреде, о мјерама и активностима које ће бити донијете и које ће се реализовати за добробит становника ове општине“, истакла је Тодоровићева.

Она је напоменула да ће израда стратегије развоја пољопривреде и руралног подручја општине Вишеград за период 2023-2027. бити усвојена у наредних пар мјесеци.

СРНА