Нови камион за одвоз смећа и контејнери

08.10.2020.

Вишеградском предузећу „Комуналац“ предат је на употребу камион за одвоз отпада вриједан око 190.000 КМ, који је суфинансирала ЕУ путем Програма прекограничне сарадње Србије и БиХ.
Шеф Комуналне јединице у предузећу „Комуналац“ Босиљка Јевђић рекла је да је Вишеграду одавно потребан камион за одвоз смећа, који су успјели да добију уз донаторска средства.

„Добили смо и 20 контејнера величине пет метара кубних, тако да ћемо све контејнере који су груписани уклонити и на та мјеста ставити нове контејнере. Много брже и ефикасније ћемо вршити одстрањивање отпада и неће се стварати разуђено смеће између малих контејнера“, истакла је Јевђићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ова локална заједница суфинансирала овај пројекат.

„Надам се да ће сва ова нова опрема помоћи вишеградском комуналном предузећу да још боље и ефикасније одржавају чистоћу у нашем граду“, истакао је Ђуревић.

Укупна вриједност пројекта управљања чврстим отпадом који подразумијева набавку камиона за одвоз смећа, специјалних трактора за одвоз лаких селектованих материјала, трака за разврставање, преса за пресовање пет амбалаже, контејнера и кеса за извлачење селектованог отпада износи 360.000 КМ.

СРНА