Нова опрема за Основну школу „Вук Караџић“

09.10.2019.

У Основној школи „Вук Караџић“ набављено је 200 нових столица, а постављен је и видео-надзор, уз финансијску подршку општине Вишеград, изјавио је директор школе Момир Радојчић.
Радојчић је истакао да школа има велику подршку општине, која је из буџета обезбиједила 6.000 КМ за набавку столица.

„Наша опрема је дотрајала, али посљедњих неколико година радимо на обнављању и набавци нових столица. Сада ученици имају боље услове и столице које су намијењене за ученике“, рекао је Радојчић.

Он је навео да је ових дана завршено постављање видео-надзора и да су ученици много безбједнији, те да се на овај начин лакше прате активности у школи.

„У претходној школској години, у сарадњи са општином, замијенили смо све школске табле и набављене су бијеле табле“, подсјетио је Радојчић.

Он је рекао да је у наредном периоду у плану уградња нове ограде на школском дворишту, пресвлачење спортских терена и уређење школског дворишта.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина помаже младим људима, да је то обавеза локалне управе, те да ће тако бити и у будућности.

„Дјеца морају имати добре услове за рад, а ми настојимо да им омогућимо да уче у што бољим и квалитетнијим условима“, истакао је Ђуревић.

СРНА