Нова механизација у предузећу за водовод и канализацију „15. април“

28.04.2023.

У предузећу за водовод и канализацију „15. април“ у Вишеграду набављена је нова механизација због повећаног обима посла, да би се правовремено интервенисало на пословима одржавања постојеће водоводне и канализационе мреже.

Директор овог предузећа Радивоје Видаковић рекао је Срни да су са обновом механизације кренули прије годину дана, када је набављена радна машина комбинирка-скип чија је вриједност 140.000 КМ, а сада су купили мини-багер у вриједности 59.000 КМ.

„Ова машина користиће се за извођење прекопа како на водоводној, тако и на канализационој мрежи, при санацији кварова, око прикључака и у другим сличним пословима“, истакао је Видаковић.

Он је нагласио да ће управа предузећа уз помоћ општине Вишеград наставити са набавкама које ће помоћи да систем водоснабдијевања функционише безбједно на задавољство свих корисника.

Видаковић је подсјетио да је ово предузеће са општином потписало уговоре за изградњу и санацију водоводне и канализационе мреже чија вриједност прелази 500.000 КМ, те је један од разлога за набавку механизације и то да радове заврше у договореним роковима.

СРНА