Нова дидактичка опрема за обданиште

16.05.2017.

У обданиште „Невен“ у Вишеграду стигла је дидактичка опрема и постељина у вриједности од 5.000 КМ, коју је донирала вишеградска општина.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је испуњено обећање дато прије неколико мјесеци, а то је набавка нове дидактичке опреме и постељине за дјечије обданиште.

„Постељина у обданишту је дотрајала јер је кориштена од прије рата, тако да је било потребно набавити нову“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да је ово наставак помоћи за најмлађе суграђане, које ће бити и у наредном периоду.

„Дидактичка опрема је врло квалитетна, а избор смо препустили васпитачима који су одабрали оно што је најбоље за нашу дјецу“, каже Ђуревић.

Он је подсјетио да општина издваја средства за подстицај наталитета, те да помаже ученицима основне и средње школе, студентима, а планирана је изградња станова за младе брачне парове, како би задржали младе људе.

Директор Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Невен“ Данка Митровић рекла је да су у овој установи за сву дјецу обезбијеђени оптимални услови за игру и едукацију.

Она је рекла да у вртићу „Невен“ тренутно у двије групе борави 47 дјеце и најавила да ће од септембра бити формирана и трећа јер се на листи чекања налази 25 малишана.

СРНА