Није одржана сједница због недоласка одборника скупштинске већине

20.04.2022.

Сједница Скупштине општине Вишеград није одржана данас због недостатка кворума, односно недоласка 11 одборника који чине скупштинску већину.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да дио одборника скупштинске већине није дошао на заказану сједницу чиме су показали да опструишу рад општине и Скупштине.

„Данас је био велики број приједлога на дневном реду, веома значајних тачака за рад, али с обзиром на то да су се оприједили на изазивање додатног хаоса који траје 15 мјесеци, за њихово понашање немам коментар“, истакао је Ђуревић и додао да се овим злоупотребљава локална Скупштина.

Он је грађанима пожелио срећне празнике у нади да ће Скупштина општине почети да ради у интересу свих.

Шеф Клуба одборника СНСД Дарко Андрић рекао је да је са данашњим недоласком групе од 11 одборника, који чине већину, свима потврђено ко не жели да локална Скупштина ради и не доноси одлуке за добробит грађана.

„Све оно што они желе да оптуже нас десет и начелника пада у воду са оваквим поступцима и тиме су потврдили да не желе да ова скупштина функционише него да упорно даље наставе са хаосом и свим што није добро за грађане Вишеграда“, истакао је Андрић.

Он је нагласио да ће на наредној сједници покренути смјену предсједника Скупштине општине Муамера Софовића због поступања према грађанима Вишеграда.

Одборник СНСД-а Снежана Ђуровић рекла је да је предсједник локалне Скупштине више од шест мјесеци одсутан из града, а води се на радном мјесту.

Одборник СНСД-а Недељко Перишић рекао је да се недоласком одборника скупштинске већине наставља хаотична кампања која траје до почетка мандата ове скупштине, а кулминирала је иницијативом за опозив начелника општине.

„Одборници скупштинске већине на челу са предсједником показали су да нису досљедни у својим политикама. Једна лицемјерна политика која нема подршку ни оних људи који су их бирали“, истакао је Перишић.

Одборник СНСД-а Младен Кнежевић оштро је осудио понашање одборника скупштинске већине, нагласивши да не желе да општина Вишеград функционише.

Одборник НПС-а Младенко Тасић рекао је да скупштинска већина и даље сама пише законе и сама кроји како ће радити, поготово предсједник Скупштине.

СРНА