Недјеља нерадни дан

12.05.2020.

Одлуком Скупштине општине Вишеград, продавнице, услужни објекти и занатлије од недјеље, 17. маја, поново неће моћи да раде недјељом и нерадним даном, потврђено је Срни у Општинској управи Вишеград.

„Створили су се услови да недјеља буде нерадни дан, као што је одлуком и дефинисано прошле године“, навели су у општини.

У Општинској управи су истакли да у временском периоду од 7.00 до 21.00 час изузетно могу да раде правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба и пецива, трговински објекти типа драгстор, трговински објекти на бензинским и пумпним станицама и киосци.

Рад је дозвољен субјектима који су регистровани за трговину на мало кориштеним возилима, трговине на мало цвијећем, трговина погребном опремом, услуге забаве и приређиваља игара на срећу, вулканизери и ауто-праонице, уличне тезге и трговинске радње које се баве искључиво продајом сувенира.

Одлука о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност усклађена је са закључцима Владе Републике Српске.

СРНА