Не долазити из других локалних заједница

07.04.2020.

Општински Штаб за ванредне ситуације Вишеград препоручио је да се не долази из других општина и градова у ову локалну заједницу, ради заштите током трајања епидемије вируса корона, потврђено је Срни након данашње сједнице Штаба.

Из Штаба наводе да ће сва лица која долазе у Вишеград из других градова бити у кућној изолацији 14 дана и да је неопходно да се приликом доласка јаве у Дом здравља Вишеград.

У Штабу су саопштили да су 32 лица у изолацији, 17 је у карантину локалне заједнице, а 276 особа је завршило са медицинским надзором.

„Урађено је 11 тестова на вирус корона лицима који су смјештена у карантин локалне заједнице“, наглашено је на Штабу.

Општински Штаб за ванредне ситуације је, усљед примјетног броја људи у групама, као и непоштовања реда испред банака, упозорио грађане да се не опуштају, да носе заштитне маске, по правилима како је раније наведено јер ће сви који не буду поштовали правила бити упозорени.

Због учестале појаве неиздавања фискалних рачуна за вријеме трајања вируса корона биће појачане контроле тржних инспектора.

У Штабу је потврђено да градска пијаца неће радити до даљег, а фризерски салони и бутици од сутра поново неће моћи да раде, због спречавања појаве и ширења вируса корона.

СРНА