Наставља се подршка фудбалском клубу „Бамби Соко“

22.11.2023.

Општина Вишеград наставиће да подржава фудбалски клуб „Бамби Соко“ који окупља велики број дјеце, како би показали бригу и одговорност према најмлађим нараштајима развијајући им љубав према здравом начину живота и спорту, рекао је начелник општине Младен Ђуревић.

Ђуревић је након састанка који је одржан у општини Вишеград са представницима Српског соколског друштва и фудбалског клуба „Бамби Соко“ рекао да је разговарано о активностима реализованим у минулој и плановима за наредну годину.

Он је напоменуо да Српско соколско друштво „Соко“ са свим својим секцијама усмјерава дјецу ка здравом начину живота развијајући им љубав према спорту.

„План је да и наредне године одржимо велики `Бамби` турнир и још једном пошаљемо лијепу слику из наше општине. Веома сам захвалан свим тренерима и управи `Сокола` који дају све од себе да све што организују буде на завидном нивоу“, рекао је Ђуревић, нагласивши да је веома битна и подршка коју родитељи дају својој дјеци, али и цјелокупном раду Соколског друштва.

Духовник „Сокола“ свештеник Драган Вукотић рекао је да су, уз несебичну помоћ локалне управе и предузећа „Хидроелектране на Дрини“, те пријатеља друштва, постигли изванредне резултате.

„Учествовали смо на бројним турнирима, а посебно желим истаћи турнир који ми већ годинама организујемо и на ком је ове године било преко хиљаду учесника. Утврдили смо смјернице за дјеловање у наредној години и вјерујем да ћемо биљежити успјехе“, рекао је Вукотић.

У Фудбалском клубу „Бамби“ који дјелује у оквиру Српског соколског друштва „Соко“ тренира 90 малишана рођених од 2016. године.

СРНА