Настава на даљину и наредне седмице

29.01.2022.

Настава у Вишеграду и наредне седмице биће организована на даљину, одлучио је данас општински Штаб за ванредне ситуације.

Санитарни инспектор општине Вишеград Слађана Миовчић указала је да је оваква одлука донесена због епидемиолошке ситуације, а би се покушали смањити контакти ученика, тиме и притисак на запослене у Дому здравља, међу којима има инфицираних.

„Нема пада броја инфицираних на дневном нивоу и огроман је притисак на запослене у Дому здравља. И међу запосленима у овој здравственој установи има инфицираних, те је ово једини начин да ублажимо тренутно веома тешку епидемиолошку ситуацију“, прецизирала је Миовчићева.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је у овој установи нешто боља епидемиолошка ситуација него прошле седмице, али сматра добром одлуку о наставку извођења наставе на даљину.

„У школи је 29 ученика и шест наставника у изолацији, што је знатно боље него минуле седмице, када су у изолацији била 42 ученика“, нагласио је Радојичић.

Вршилац дужности директора Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић такође је подржала приједлог те одлуке.

„Код нас је боља ситуација. Имали смо 15 ученика у изолацији, а сада их је пет. Исто је и са професорима, три су била у изолацији, а још један професор очекује резултат тестирања“, појаснила је она.

Према последњим информацијама из локалног Дома здравља, на подручју Вишеграда вирус корона је активан код 159 лица.

СРНА