Наредне године реконструкција главне улице

06.11.2018.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић рекао је да ће ове седмице бити расписан тендер за реконструкцију главне улице у општини, планирано је да се уради замјена водоводних, канализационих и електро инсталација, као и замјена асфалта у главној и споредним улицама.

„Осим главне улице планирана је реконструкција споредних улица које се на њу надовезују, а то су улице Мајке Југовића, Браће Југовића, Николе Пашића, Николе Тесле и дио Улице цара Лазара“, додао је Ђукановић.

Он је истакао да је предвиђено да у тендерској документацији поступак буде отворен 40 дана, како би, с обзиром да је ријеч о сложеном и обимном тендеру, понуђачи могли квалитетно припремити сву тендерску документацију.

„Почетком идуће године очекујемо потписивање уговора и надамо се да ће на прољеће почети радови на овој капиталној инвестицији. Извођење радова је предвиђено у року од двије године, а то је, поред Адрићграда, највећи пројекат у Вишеграду у посљедње вријеме“, рекао је Ђукановић.

Он је истакао да ће главна улица бити партерно уређена, поплочана гранитним плочама, дио улица ће бити асфалтиран, а дио ће бити калдрмисан, а најдужи дио улице биће и хортикултурно уређен.

СРНА