Наложен нови низ ограничења

16.03.2020.

Штаб за ванредне ситуације општине Вишеград је с циљем спречавања ширења вируса корона донио одлуку, којом се ограничава рад угоститељских, трговинских, занатских, услужних и других објеката на подручју општине.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да је циљ ових мјера превенција оболијевања и заштита здравља становништва, што подразумијева смањење друштвених контаката како би смањили могућност преношења вируса.

Он је истакао да се, према овој одлуци, затварају играонице, дискотеке, обданиште, свадбени салони, фитнес-центри, теретане, рад ноћних клубова и градска пијаца.

„Ограничење радног времена за трговинске радње, услужне радње и спортске кладионице је до 18.00 часова, за угоститељске објекте до 20.00 часова, а за пекаре и драгсторе до 22.00 часа“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да је издата наредба јавним установама и предузећима да спроводе потребне мјере ради заштите људства.

Према одлуци Штаба за ванредне ситуације, бензинске пумпе настављају са уобичајеним режимом рада, док су апотеке без промјене радног времена, али уз контролу организованог броја улазака и појачане мјере дезинфекције.

Контролним органима наложено је да се непоштовање ових мјера кажњава у складу са Законом о заштити становништва у случају заразних болести и Кривичним законом Републике Српске.

СРНА