Највише ваучера искориштено у Вишеградској бањи

06.10.2020.

У Рехабилитационом центру „Вилина влас“ у Вишеграду, комплексу Андрићград и хотелу „Вишеград“ до сада је искориштено више од 1.300 туристичких ваучера.

Директор Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић рекла је Срни да је до сада 710 гостију користило туристичке ваучере.

Она је истакла да су ваучери кориштени за здравствене и угоститељске услуге и да је ова бања љечилиште у коме директан и индиректан утицај воде и ваздуха пружа изванредне услове за све облике рехабилитације и рекреације.

„Медицински програми базирани су на примјени природне љековите термоминералне воде са савременим поступцима физикалне медицине и рехабилитације. Комплекс Вишеградске бање чине `Вилина влас`, Доња Кадијина бања и Горња Соколовића бања“, нагласила је Буквићева.

Менаџер Андрићграда Дарко Тасић рекао је да је у комплексу Андрићград до сада искориштено више од 350 туристичких ваучера.

„У другој половини јула и у току августа у Андрићграду је боравио велики број домаћих гостију, што је у многоме утицало на ову туристичку сезону од које се и није много очекивало“, нагласио је Тасић.

Тасић је истакао да је попуштањем мјера и отварањем граница у Андрићграду боравио и одређен број гостију из региона, највише из Србије, док су ове године изостале масовније посјете туриста из иностранства у односу на претходне године.

Шеф рецепције хотела „Вишеград“ Дијана Рајић рекла је да је у току ове туристичке сезоне владала велика заинтересованост домаћих гостију из цијеле Републике Српске који су жељели да своје туристичке ваучере искористе у Вишеграду и да је до сада искориштено укупно 320 ваучера, од чега је 70 резервисало путем хотела, а остатак путем агенција.

„С обзиром на цјелокупну ситуацију везану за вирус корона, ми смо задовољни постигнутим у овој сезони. Август ове године по броју посјета био је на нивоу прошлогодишњег, а очекујемо да ће и у наредном периоду бити још посјета“, навела је Рајићева.

Туристички ваучери у износу од 100 КМ могу се искористити до 15. новембра.

СРНА