Највише двије особе заједно на јавним мјестима

28.03.2020.

Штаб за ванредне ситуације општине Вишеград донио је одлуку о ограничавању састајања на јавним мјестима за више од двије особе на минималној раздаљини од метар и по, осим породицама или лицима која живе заједно.

„Препоручујемо и апелујемо свим становницима Вишеграда да се придржавају мјера, јер ћемо само на такав начин побиједити ову болест, а на добром смо путу да тако нешто и урадимо“, истакнуто је из Штаба.

Из Штаба поручују да у Вишеграду нема заражених корона вирусом, под надзором је 241 лице, 30 њих је изашло из кућне изолације, а сва лица која су ушла или изашла из општине Вишеград неопходно је да се јаве служби Дома здравља.

На данашњем састанку је истакнуто да се сви радници у продавницама животних намирница придржавају одлука и правила носећи заштитне маске и рукавице на послу, цијене у продавницама су исте, а намирница је у довољним количинама.

Прање и дезинфекција улица ће се редовно обављати, а по мјесним заједницама ће се у наредном периоду дијелити заштитне маске, све с циљем ширења и спријечавања вируса корона.

Из Штаба је најављено да ће радници општинске управе чија примања прелазе 1.000 КМ донирати здравству десет одсто својих мартовских примања, док ће они чија плата има износ до 1.000 КМ донирати пет одсто.